Biblioteca-prezentare

Biblioteca reprezintă unul dintre spaţiile cele mai importante dintr-o instituţie şcolară, întrucât contribuie la apropierea tinerilor de lectură şi sprijină corpul profesoral în reuşita actului educaţional. Activitatea bibliotecarului şcolar nu poate fi concepută în afara ansamblului activităţilor educative specifice şcolii.

Biblioteca este un centru formativ în care elevii capătă diferite deprinderi constructive: lucrul cu cărţile, utilizarea eficientă a informaţiilor, selecţia materialelor şi, nu în ultimul rând capacitatea de a coopera şi de a se comporta civilizat în sala de lectură. După cum spunea Mircea Eliade că “cetim ca să trecem examene (deci lectura de studiu), ca să omorâm timpul (deci lectura de loisir) sau cetim din profesiune (deci lectura nonformativă)”, bibliotecarul şi cadrele didactice îşi vor uni forţele, spre a oferi cititorilor informaţia în concordanţă cu solicitările programului educativ.

Cititul îţi deschide un al treilea ochi, spunea Vladimir Nabokov într-un eseu. Acest ochi te familiarizează cu lumi imaginare care nu sunt ale tale, dar pe care mintea ta le străbate în libertate. Cititul este o artă. Cine ajunge să o practice se vindecă de singurătate. Pentru a deprinde arta cititului e nevoie de exerciţiu şi de răbdare. De pauză şi reflecţie, de seriozitate şi profunzime. Iar bucuria cititului te recompensează pentru tot felul de inconveniente şi frustrări ale vieţii cotidiene. Cititul este un act de formare a personalităţii umane, cu implicaţii pe care omul le va respecta de-a lungul vieţii.

            Biblioteca „ Mihai Drăgan” a Liceului Tehnologic Dărmăneşti, pune la dispoziţia cititorilor un număr de peste 15.000 volume formate din cărţi de  literatură română, beletristică, specialitate şi literatură pentru copii. Biblioteca pune la dispoziţia elevilor pentru lucru în sala de lectură dicţionare, atlase, enciclopedii, etc.

            Biblioteca dispune de internet prin wireless, laptop si multifuncțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *